27.1.2021

Hengitän, olen siis elossa

Osallistuin  hengityskoulutukseen, jossa kouluttajana toimi Minna Martin, koulutukseltaan fysioterapeutti, psykologi, työnohjaaja ja paljon muuta. Ammattitaitoinen nainen, jonka ääntä olisi voinut zoomissa kuunnella kauemminkin. Sain koulutuksesta paljon vinkkejä arjen hyvinvointiin ihan vaan hengittämällä. Keskitytkö sinä hengittämään päiväsi aikana? Millaista sinun hengityksesi on ja mitä se sinulle kertoo?


Etäkoulutuksen ihanuudet, lattialla venytellen.


Hengitys, se hauska normaali asia. Jos on taju kankaalla ei hengitä normaalisti, todetaan elottomaksi ja aletaan mahdollisesti elvyttämään, simple as that. Lisäksi hengitämme saadaksemme happea ja poistaaksemme hiilidioksidia elimistöstämme, jotta kehossamme vallitsisi mm. happo-emästasapaino ja ylipäänsä elämää! No sitten tulee niitä muita asioita hengityksen kautta, joita en arjessani juuri ole muutama vuosi sitten tullut ajatelleeksikaan:

🌿itsesäätely
🌿tunnesäätely
🌿vireystila
🌿itsetuntemus

Nämä ominaisuudet mahdollistavat meidän innostuneisuuden, kiinnostuneisuuden, toisen ihmisen kuuntelun, hyvän mielialan, luovuuden, rentouden jne. Ei ole luonnollista olla aina iloinen, rauhallinen ja tasapainoinen. Hengitykseen keskittyminen auttaakin nimenomaan tunnistamaan itsessään niitä stressireaktioita, joita kohtaamme esimerkiksi työssämme. Kirjoitin viimeksi armollisuudesta, ja tässä hengityksessä on myös sama tematiikka. Ihmettele itseäsi ja tunnista erilaisia tunnetiloja, jolloin niistä on helpompi päästää jopa irti.


Stressiä purkamassa lenkillä, hengitys oli kylläkin kovin puuskuttavaa

Hengityksen ollessa pinnallista tai jopa pidättyväistä, voi olla merkki siitä, että olet päätynyt stressaavaan tilanteeseen. Olet mahdollisesti työssäsi kohdannut ihmisen, joka saa kirjaimellisesti hengityksesi salpaantumaan. Sinulla voi olla päällä melko hektinen työtahti taikka kohtaat haastavan asiakastilanteen, jolloin huomaat tuntevasi stressiä. Tämän tyylisissä tilanteissa tulee melkein huomaamattaan kunnon huokaisu! Siinä kohtaa olisi varmasti fiksua keskittyä omaan itseensä hengityksen avulla. Olen melko konkreettinen ihminen, ja haluan konkreettisia apuja arjen hyvinvointiin. On selkeää käydä lenkillä, taikka syödä granolaa, mutta nyt ehdottomasti otan treeniohjelmaani viikottaisen 20 minuutin hengitystreenin ja eikä tässä vielä kaikki. Lisäksi haastan sinut myös 3 minuutin päivittäiseen hengitysharkkaan, jossa ei ole sääntöjä kuin kaksi:

3min hengitysharkka
1) Pysähdy 3 minuutiksi
2) Hengitä ja ihmetteleHaloo Helsingin sanoin:
"Suljet silmäsi ja hengität

Kyllä kaikesta sä vielä selviät"

Hengitellään ja koitetaan voida hyvin vuonna 2021!

Jenni

Instagram: worklifewellness_jenni  &  Facebook: work.life.wellness


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lomalta töihin - olinko edes lomalla?